Bli utvald eller välja själv?

Här kommer en liten uppföljare på mitt tidigare blogginlägg om jobbsökartips.

Vad tycker du mer om – att bli utvald eller välja själv?

 

Tänk, att bli utvald: till A-laget, till ledningsgruppen eller till det jobb man har sökt! Vi är så tränade att följa regler, att uppfylla krav, ställa oss i led, och vänta på att någon annan ska godkänna oss, tycka att vi är tillräckligt bra, och anställa oss.

När jag tänker efter, tycker jag att det sättet inte passar mig särskilt bra. För jag vet att statistiken är emot mig. Sannolikheten är hög att någon annan än jag blir utvald. Och sen tycker jag det är nästan lite löjligt att utsätta sig för någon annans tycke, som är varken rätt eller fel, utan bara deras personliga tycke – det har ingenting att göra med mig.

Så, istället att vänta på att bli utvald, varför inte ta sig friheten att välja själv? Välja sitt eget arbete, sin egen chef eller det företag man vill arbeta för?

Superkände Seth Godin har skrivit ett smart blogginlägg på det här temat, check it out!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Aleksandra Holmlund . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.